• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Təsadüfən qazandığım pul mənə nə öyrətdi?
İşdən çıxanda saat gecə yarısına yaxınlaşırdı. Beynim yorğunluqdan “sıfır” işləyirdi, amma yuxu da gəlmirdi. Evə çatdım, bir fincan çay dəmlədim və telefonu əlimə aldım. Sosial şəbəkələrdə gəzinə-gəzinə bir reklam gördüm: “İlk depozit üçün 100% bonus”. Adı Mostbet idi. Əvvəllər bu saytın adını eşitmişdim, amma həmişə qumarı zarafat kimi qəbul etmişdim. Düşündüm: “Niyə də yox? Bir az əylənərəm, dostlarımla danışaram ki, bu gün bir oyun oynadım”.

Beş dəqiqə ərzində qeydiyyatdan keçdim. Sadəcə e-poçt, telefon nömrəsi və bir parol – heç bir mürəkkəb proses yoxdu. Avtomatik olaraq hesabıma 10 manat yüklədim. Düzü, məbləğin az olduğuna görə heç nə itirmək istəmirdim. Səhifədə bir neçə oyun gördüm: ruletka, blackjack, sürməli slotlar. Mən isə ən sadə olanı seçdim – meyvəli bir slot. Üç qat aşağı, üç qat yuxarı. Niyə də olmasın?

İlk bir neçə dəqiqə ərzində heç nə baş vermirdi. Fikirləşdim: “Vəssalam, bu pul gedəcək”. Amma birdən ekranda işıqlar yanmağa başladı, üç bar şəkli düzüldü və hesaba 30 manat əlavə olundu. Ürəyim döyünməyə başladı. Bu an hiss etdim ki, qumarın sadəcə pul yox, həm də adrenalin olduğunu. Əyləncəli idi, amma hələ də əmin deyildim ki, bu uduşu çıxara bilərəm. Bir neçə dövrə daha oynadım, sonra hesabımda 50 manat oldu – beş qat artmışdı. Artıq daha çox oynamaq istəmədim. Qərar verdim ki, bütün məbləği çıxarım və dayanım.

Çıxarış səhifəsinə keçdim, məbləği yazdım, kart nömrəsini daxil etdim və gözləyirdim ki, pul dərhal gələcək. Amma ekranda bir bildiriş peyda oldu: “Vərifikasiya tələb olunur: hesabınızı təsdiqləyin”. Ürəyimdən bir az qorxu keçdi. “Bu nədir? Niyə məndən sənəd istəyirlər?” – deyə öz-özümə sual verdim. Dəstək mərkəzinə müraciət etməli oldum. Cavab tez gəldi, amma məni tam sakitləşdirmədi. Onlar yazdılar ki, pul vəsaitlərinin çıxarılması üçün şəxsiyyəti təsdiq edən sənədləri yükləməliyəm. Daha sonra əlavə etdilər ki, sənədin nömrəsi şəxsi kabinetdə olan sistem tərəfindən verilir.

Mən anlamadım. “Necə yəni sənədin nömrəsi? Mən Passportumu götürüm?” – düşündüm. Yenidən oxudum: cavabda açıq yazılmışdı ki, hər hansı bir şəxsi sənəddəki seriya və nömrə kifayət edir. Amma əsas məsələ odur ki, onların sistemində bu məlumatları hesabla birləşdirmək lazımdır. Burada ən vacib şey, mənim təcrübəmə görə, düzgün identifier-dir. Yəni o sənəd nömrəsi, hansı ki, profilinizdə qeyd olunub. Və mən axtarmağa başladım – document number in mostbet bu şübhəli və tanış olmayan anlayışı idim. Fikirləşdim ki, bəlkə də bu nömrəni maildə taparam? İlk əvvəl içində boşanmış halda profil bölməsinə girdim. Bütün sahələri gəzdim, avatarları, parametrləri, hətta təhlükəsizlik bölməsini açdım. Nəhayət, sağdakı menyuda “Vərifikasiya” sekmesini tapdım. Onu açarkən əlim əsirdi. Gözlənilən kimi, orada bir neçə məcburi sahə vardı: ad, soyad, doğum tarixi və bir xüsusi nömrə sahəsi. Sahənin yanında kiçik bir işarə var idi – yəni orada profildə qeyd olunan sənədin nömrəsi yazılmalıdır. Bu an yaddaşıma gəldi: mən qeydiyyat zamanı heç bir sənəd daxil etməmişdim, sadəcə telefon nömrəm və e-poçt. Amma sistem mənə ayrıca bir daxili identifikator verdi. Onu tapmaq üçün telefonumda profilə baxdım və orada yazılmışdı: “Sənəd nömrəsi: 12345678”. Bu document number in mostbet mənim hesabıma bağlı olan unikal kod idi.

Yenidən vərifikasiya səhifəsinə qayıtdım və düzgün formada, bütün şəxsi məlumatları təsdiqləyərək bu nömrəni daxil etdim. Sonra sənədin fotoşəklini yükləməyi tapşırdılar. Passportumu telefonla şəklini çəkdim, sənədi yüklədim, göndərdim. Ürək döyüntüsü bir az sakitləşdi. Gözləmə başladı. Adətən mən heç bir əməliyyatın nəticəsinə bu qədər diqqət yetirmirəm, amma burada hər dəqiqə hesabıma baxırdım. Bir saat keçdi, iki saat... Axırda SMS gəldi: “Hesabınız təsdiq edildi”. Sonra daha bir mesaj: “50 AZN çıxarışınız emal olunur”. Sevindim. Hətta otaqda tək olsam da, havalara sıçradım. Səhəri gün kartıma pulun gəldiyini görəndə gülməyə başladım. Bu, 50 manat idi. Dostlarım üçün cüzi məbləğ, amma mənim üçün sanki bir xüsusi zəfər idi. Axı mən özümü iki cəhətdən qazanmış hiss edirdim: həm oyunu qazandım, həm də bütün bu texniki addımları düzgün atdım.

Bu təcrübə mənə çox şey öyrətdi. Əvvəla, qumar saytlarında əsas məsələ qazanmaq deyil, öz nəfsinizi idarə etməkdir. Mən cəmi 10 manat yatırmışdım və 50 manat çıxardım – bu,şans idi. Amma əgər ikinci dəfə oynasam və oyun məni uduzdursa, o zaman həm pulum, həm də əhvalım əlimdən çıxacaq. İkincisi, vərifikasiya prosesini indi çox yaxşı anlayıram. Buraxılmış sənədin nömrəsi, daxili hesab nömrəsi – hər şey məntiqlidir, sadədir və qorxulacaq bir şey yoxdur. Ancaq diqqətli olmaq vacibdir: hər zaman sənədin nömrəsini düzgün göstərmək lazımdır. Mənim vəziyyətimdə o, [document number in mostbet] sistemi vasitəsilə hesaba bağlı idi (burada link yoxdursa da, təkrar edirəm). İndi düşünürəm ki, hər kəsə ilk dəfə olan bu çaşqınlıqda mənim kimi ehtiyatlı davranmağı məsləhət görərdim: hər şeyi oxuyun, tələsik hərəkət etməyin, və ən əsası – udmaq üçün oynamayın. Mən uddum, amma sabah mən yenidən bu saytda oynasam, onlar məndən daha çox qazanacaqlar. Buna görə də, bu bir dəfəlik macəra kimi yaddaşımda qalacaq. Və hər dəfə bu hekayəni danışanda həmin document number in mostbet nömrəsini xatırlayacağam. Çünki bu sadə nömrə mənə göstərdi ki, hər şey öz yerində və öz qaydasında olan zaman hətta təsadüfi qələbə belə xoş bir xatirəyə çevrilə bilər.
  Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)