• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egy esős este, ami mindent megváltoztatott
Bevallom, sosem voltam az a szerencsejátékos típus. Tudod, aki hisz a könnyű pénzben, aki minden alkalommal a lottószelvényt szorongatja, vagy aki a kaszinóban éli ki a napi izgalmakat. Én inkább a két lábbal a földön járó ember vagyok. Vagy legalábbis azt hittem, hogy az vagyok. De van egy este, ami annyira belém égett, hogy akárhányszor esik az eső, eszembe jut.

Szóval, egy tipikus péntek este volt. A munka után fáradtan ültem a kanapén, esett az eső, és az én világom a szürke, nyirkos Budapest hangjaiból állt. A párom, Lili, már aludt. Neki minden este nyolc után vége a napnak, nekem meg ilyenkor kezdődik a második felvonás. A kutyám, Brúnó a lábamnál szunyókált, miközben a telefonomat nyomkodtam.

Egy kollégám mesélte a napokban, hogy talált valami online oldalt. Nem a szokásos, unalmas póker játékokat vagy a folyton vesztő rulettet ajánlotta, hanem egy élő kereskedős, pezsgő hangulatú platformot. „Próbáld ki,” – mondta nevetve. „Én is csak szórakozásból kezdtem, és mostanában egész szép kis összegeket szedek össze.” Hát, nem volt vesztenivalóm. A heti kávépénzemet szántam rá, ami olyan háromezer forint körül volt.

Beléptem, és az első dolog, ami feltűnt, az a dizájn volt. Nem az a vakító, neonfényes, giccses túlvilág, hanem egy letisztult, elegáns felület. Aztán megláttam a vavada logo-t. Valamiért nagyon megnyugtatott. Nem tudom, lehet, hogy a színek, vagy a minimalista stílus, de teljesen más volt, mint amit elképzeltem. Elkezdtem játszani. Nem nagy tétekkel, hanem apránként, érezve a játék ritmusát.

Az első órában nyertem vagy nyolcezer forintot. Nem nagy pénz, de mégis, az az adrenalin, ami átjárt... Emlékszem, hogy mosolyogtam a sötét szobában, miközben kint zuhogott az eső. Lili horkantott egyet, én meg csendben nevettem magamban. Aztán jött a második óra. Veszteni kezdtem. A nyolcezer elfogyott, sőt, a háromezres alaptőkémből is alig maradt ötszáz. Ilyenkor az ember általában pánikol, vagy dühös lesz, vagy elkezd buta döntéseket hozni. De nekem valamiért eszembe jutott a vavada logo. Az a kis ikon, ami mintha azt súgta volna: „Nyugi, nem kell mindent egy lapra feltenni.”

És tényleg. Megálltam. Vettem egy mély levegőt. Kimentem a konyhába, ittam egy pohár vizet, megnéztem az esőcseppeket az ablakon. Aztán visszaültem, és teljesen máshogy kezdtem el játszani. Nem a nyerés volt a cél, hanem a játék maga. Élveztem a pörgést, a kereskedők profizmusát, a kis nyereményeket, amik jöttek-mentek. És ekkor történt a csoda.

Egy véletlen pörgetésnél, amikor már majdnem kiléptem, beütött a nyerő kombináció. Nem egy nagy, milliós főnyeremény, hanem egy szép, stabil összeg. Pontosan 287 ezer forint. Hosszú másodpercekig bámultam a képernyőt. A szívem kalapált, a tenyerem izzadt. Brúnó felébredt és rám nézett, mintha kérdezné: „Mi van, gazdi?” Nem tudtam neki válaszolni, mert a torkomban dobogott a szívem.

Lilinek másnap reggel meséltem el. Persze először nem hitte el. Azt hitte, viccelek. Aztán megmutattam a számlakivonatot. Ledöbbent. „Ebből elmehetünk hétvégén egy wellness hétvégére,” – mondtam. És tényleg elmentünk. Gyönyörű hely volt a Börzsönyben, esett a hó, és mi csak ültünk a kandalló előtt, és beszélgettünk. A pénz nem a luxuscikkekre kellett, hanem egy közös élményre.

Azóta is játszom. Nem minden nap, nem minden héten, de amikor van egy kis szabadidőm, és érzem, hogy szeretnék kicsit kikapcsolódni, akkor előveszem a telefonomat. Persze tudom, hogy a szerencse forgandó. Nem építek álomvárakat, nem teszek fel nagy összegeket, és soha nem kölcsönzök a játékra. De az az este megtanított valamire. Arra, hogy néha a legváratlanabb pillanatokban jön a siker. Hogy nem kell nagy tétekben gondolkodni, elég a kis örömökben is megtalálni a boldogságot.

És amikor esik az eső, ma már nemcsak a szürkeséget látom, hanem azt a kis, nyugodt mosolyt, ami a vavada logo láttán és egy szerencsés pörgetés után az arcomra ült. Azt a pillanatot, amikor a két lábbal a földön járó ember is megtanult egy kicsit repülni.
  Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)